Kan iedereen lid worden van de werkbank?
Iedereen die meerderjarig is (ouder dan 18jaar) kan lid worden van de werkbank.
Van wanneer tot wanneer loopt mijn lidmaatschap?
Je lidmaatschap start van zodra wij je een betalingsbevestiging hebben verstuurd. We vermelden daarin de startdatum van je lidmaatschap. Je lidmaatschap eindigt één jaar later.
welke toestellen kan ik bij de werkbank uitlenen?
Hier vind je het overzicht van alle toestellen die De Werkbank in haar aanbod heeft.
Hoeveel toestellen mag ik per keer uitlenen?
De standaard uitleenperiode is één week.
Hoelang mag ik een toestel houden?
De standaard uitleenperiode is één week.
Kan ik de uitleenperiode voor het toestel verlengen?
Je kan de standaard uitleenperiode van één week verlengen met één extra week, op voorwaarde dat het toestel niet gereserveerd werd door iemand anders. Doe dit door het toestel opnieuw online te reserveren.
Wat als ik het toestel te laat terugbreng?
Als een werktuig te laat wordt teruggebracht kan een boete worden opgelegd van 5 euro per week. Een boete kan maximaal de winkelprijs van het werktuig bedragen. Een boete dient steeds te worden betaald alvorens je als lid een nieuw toestel kan ontlenen.
Wie mag met de gereedschappen van De Werkbank werken ?
Enkel leden van De Werkbank kunnen de werktuigen gebruiken, tenzij per uitzondering met expliciete toestemming van De Werkbank. In geval van schade veroorzaakt door niet-leden wordt het lid dat het werktuig geleend heeft verantwoordelijk gesteld voor deze schade en zal dit lid instaan voor de herstelkosten of vervanging.
Wie zorgt voor het onderhoud van de toestellen?
Elk werktuig inclusief alle toebehoren wordt voor en na elke ontlening gezamenlijk nagekeken door de ontlener en een medewerker van De Werkbank. Alle werktuigen moeten in dezelfde staat teruggebracht worden als waarin ze werden uitgeleend, op normale slijtage na.
Wat als het toestel DEFECT/verloren gaat wanneer het in mijn bezit is ?
Het ontlenende lid staat in voor eventueel verlies, diefstal of schade van de werktuigen, met uitzondering schade door slijtage. Als uitgeleende werktuigen beschadigd of niet teruggebracht worden zal De Werkbank het volledige bedrag voor herstelling of vervanging terug eisen van de ontlener.
Wie is er aansprakelijk bij schade of lichamelijk letsel bij gebruik van een gereedschap van De Werkbank ?
De beheerders van De Werkbank zijn tijdens de openingsuren steeds beschikbaar voor uitleg over de werktuigen. Bij afhaling van een ontleend toestel worden de veiligheidsvoorschriften en gebruiksaanwijzing mondeling toegelicht aan het lid. Zodra een werktuig uitgeleend wordt, verklaart het lid in kwestie automatisch dat hij/zij in staat is om het werktuig op een veilige en juiste manier te gebruiken. Het lid verklaart daarbij ook dat alle mogelijke schade, inclusief lichamelijke letsels, berokkend door het werktuig, niet kan verhaald worden op De Werkbank en volledig ten laste valt van het lid. De ontlener kan de gebruiksaanwijzing van elke machine en/of technische fiche online terugvinden in de online inventaris van De Werkbank. De ontlener wordt geacht deze zorgvuldig te lezen en in acht te nemen bij gebruik van de machine.
Bij elk teken van onveiligheid of breuk van een uitgeleend toestel, verbindt de ontlener er zich toe het gebruik van het gereedschap dadelijk stop te zetten. In dat geval dient hij of zij het gereedschap zo spoedig mogelijk terug te brengen en de toestand van het werktuig te melden aan De Werkbank.
Bij elk teken van onveiligheid of breuk van een uitgeleend toestel, verbindt de ontlener er zich toe het gebruik van het gereedschap dadelijk stop te zetten. In dat geval dient hij of zij het gereedschap zo spoedig mogelijk terug te brengen en de toestand van het werktuig te melden aan De Werkbank.